“Mungkin bagi kau mudah saja nak simpan 22ribu apatah lagi 10ribu, tapi susah bagi aku dan ramai rakyat lain yang tak kaya macam kau…”

Aku ini orang yang tak kaya yang simpan duit sikit-sikit setiap bulan nak cukupkan duit RM10ribu dengan niat dan harapan bila cukup RM10ribu bolehlah tanam impian nak tunaikan haji sebaik sahaja cukup. Boleh buat rayuan nak pergi haji terus, takut terguna duit tu jika dibiar lama.

Hari ni dapat tahu kalau merayu kena sediakan RM22ribu lebih baru boleh pergi haji. Jika tak nak bayar RM22ribu lebih, kena tunggu panggilan giliran. Kalau ikutkan tahun giliran, umur 87 tahun kot, mungkin aku dah mati dah masa tu.

Aku luah perasaan sedih aku dan kau kecam aku. Kau rasa kau betul?

Jika kau tak hormat aku sekalipun hormatilah air mata aku ini, air mata ini ikhlas dan rindu nak tunaikan haji sebelum mati.

Mungkin bagi kau mudah saja nak simpan 22ribu apatah lagi 10ribu, tapi susah bagi aku dan ramai rakyat lain yang tak kaya macam kau.

#TabungHaji #LuahPerasaan #MacaiPHSilaPergiMati #AkuMarah#KauTakRasaApaAkuRasa #KenapaKauBerlebihAkuBukanCakapPasalKau LINK

Aku ini orang yang tak kaya yang simpan duit sikit-sikit setiap bulan nak cukupkan duit RM10ribu dengan niat dan harapan…

Posted by Syahr Musafir on Jumaat, 15 Februari 2019

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *